Wedstrijdturnen

Wedstrijdseizoen 2016-2017

Op 10 december 2016 start het nieuwe wedstrijdseizoen. Wij willen u graag wegwijs maken in het officiële wedstrijdsysteem van de KNGU. Door op de categorie te klikken kunt u bekijken wie er namens SV Groot Meerssen deel neemt aan de wedstrijden.

Om meer kennis en inzicht te geven over hoe dit er aan toegaat is het van belang om te weten hoe een wedstrijdseizoen eigenlijk in elkaar zit. Startend bij de turnster!

Wedstrijdoefenstof – NTS (Nationaal TurnSysteem) 2013

Algemene informatie NTS 2013 Het NTS 2013 kent een nieuwe opzet van niveaus en leeftijdscategorieën.Voorgeschreven oefenstof- De voorgeschreven oefenstof kent de leeftijdscategorieën:

In de voorgeschreven oefenstof wordt in niveaus geturnd. De niveaus zijn verdeel in nationale niveaus, afgekort met de letter N, en districtniveaus, afgekort met de letter D. Deze benaming geeft aan welke niveaus op nationale en districtswedstrijden (N-niveaus) en welke enkel op districtswedstrijden (D-niveau) worden aangeboden. De opbouw van de niveaus van instap tot jeugd 1 bevordert de doorgroei en ontwikkeling van de turnster aan de hand van de geleverde prestaties. Keuze oefenstof- De keuze oefenstof kent de leeftijdscategorieën:

In de keuze oefenstof wordt geturnd in divisies. Binnen het NTS 2013 onderscheiden we 6 divisies (divisie 1 tot en met 6). Iedere divisie kent een oplopend niveau van jeugd 2 naar senior.

Doorstroming

doorstroming

Meer informatie betreft de oefeningen kunt u op deze pagina vinden: KNGU

Daar staat ook een heel leuk filmpje met uitleg over turnen.

Kijk hier naar filmpjes met de oefenstof.