Gymmieturnen

Ook in het turnen kun je scoren. Je maakt geen mooi doelpunt zoals bij voetbal, je haalt geen diploma zoals bij het zwemmen. Maar je kunt nu wel gymmies verdienen als je een oefening goed gedaan hebt.

Om er voor te zorgen dat de kinderen goede turnlessen krijgen heeft de KNGU naast opleidingen ook het gymmieturnen ontwikkeld. En de kinderen kunnen gymmies verdienen. Dan kunnen ze thuis, bij opa en oma of op school laten zien wat ze al kunnen. Leuk en erg motiverend voor de kinderen.

Wat is nou dat gymmieturnen? Men heeft gekeken naar de oefenstof van de wedstrijd turnsters. Wat moet een turner/turnster kunnen, welke elementen/onderdelen zijn belangrijk. Welke onderdelen zorgen voor een goede basis. Men heeft gekozen voor de volgende profielen: arabier, balanceren, flanken, flikflak, handstand overslag, kip, losom, reus, salto achterover, salto voorover en vrije sprong.
Bij ieder profiel horen 9 oefeningen, oplopend in moeilijkheid. Oefening 1,2 en 3 horen bij gymmie 1, oefening 4, 5 en 6 horen bij gymmie 2 en oefening 7,8 en 9 horen bij gymmie 3.

Elk seizoen is er een gymmie-dag. Als het weer zo ver is krijgen de kinderen een brief om zich op te geven. Hopelijk tot dan!

FJK_7504