Blog

De vuurdoop van Phaedra

Toen de 9-jarige Phaedra uit Born ernstig ziek was, kwam ze in aanraking met Make-A-Wish Nederland. Haar allerliefste wens was een keer actrice zijn en op tv komen. Deze wens heeft Make-A-Wish voor haar in vervulling gebracht. Ze mocht een rol spelen in de kinderserie CapsClub. “Ik voelde mij heel speciaal! Het acteren was super leuk en vooral de limo en make-up vond ik super cool. Daarmee stond ik écht in de spotlight!” Deze aflevering werd op 6 maart jl. uitgezonden bij NPO3. Haar ouders hadden een heuse tv-première thuis georganiseerd voor al haar vrienden en vriendinnen.

Inmiddels gaat het goed met Phaedra. Door haar beenprothese kan ze weer redelijk normaal functioneren. Recentelijk is Phaedra junior ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland geworden. Een junior ambassadeur heeft als taak d.m.v. zijn of haar eigen verhaal aandacht op Make-A-Wish te vestigen. Eigenlijk de kracht van zijn of haar wensvervulling over te brengen.

phaedra-wacht-op-haar-eerste-actie-als-junior-ambassadeur
de-opening-op-zondag

Het LK was Phaedra’s eerste ‘klus’. Op de zondagochtend was ze in de sporthal aanwezig en heeft ze de jury geassisteerd als jurymeisje en mocht ze de medailles mee uitreiken. En dit is wat Phaedra ervan vond.

Wat dacht je toen je de zaal binnenkwam?

“Wow, wat groot. En zo veel toestellen! Toen ik zelf nog op turnen zat was de zaal daar lang niet zo groot als deze.”

Hoe vond je het om daar zo op die grote mat voor zoveel mensen te staan?

“Ik vond het toch wel erg spannend. Op school had ik dat ook al eens gedaan, maar daar ken ik iedereen. Dat vond ik toch wel anders. Ik vond het nu toch wel een beetje eng om voor zo veel mensen iets in de microfoon te zeggen maar misschien wen ik daar nog wel aan.”

Je bent jurymeisje geweest, wat moest je daar doen? En wie heeft je geholpen?

“Ik moest de punten naar de jury brengen en de bordjes met de nummers omhoog houden (ik wist eigenlijk zelf niet zo goed wat deze nummers waren). Maud, een van de meisjes die zelf daar op turnen zit, heeft me geholpen.”

Wat vond je van de turnsters die je gezien hebt?

“Ik vond dat er heel veel turnsters waren en dat ze het heel goed deden. Ik schrok soms wel een beetje van hoe hard ze op de springplank voor de bok sprongen, het leek wel alsof dat erg pijnlijk was.”

Wat vond je ervan dat je de medailles mocht uitreiken?

“Dat vond ik superleuk. Ik was er wel een beetje trots op dat ik de turnsters die hadden gewonnen van zo dichtbij zag en dat ik ze mocht feliciteren.”

phaedra-reikt-de-medailles-uit
phaedra-reikt-medaille-uit

Was het wat je ervan verwacht had of was het heel anders?

“Allebei wel een beetje. De medailles uitreiken was wel zoals ik het verwacht had, maar jurymeisje zijn vond ik ook wel een klein beetje saai. Dat vond ik ook wel lang duren.”

Wat vond je het leukst?

“Het allerleukst vond ik toch wel de medailles uitreiken.”

Zou je zo iets dergelijks vaker willen doen of liever andere dingen?

“Ik zou zoiets nog wel eens willen doen, maar ik zou ook wel andere dingen willen doen. Ik vind het heel leuk om binnenkort naar de mediatraining te gaan. En ik ga binnenkort mijn spreekbeurt houden over Make-A-Wish en dan vind ik het heel leuk om samen met de school een actie te organiseren om geld in te zamelen voor Make-A-Wish.”

Tekst: Eefje van Hombergh
Fotografie: Felix Kortrijk