Er was eens…

Een meisje dat in haar dromen de sterren van de hemel turnde. Ze zat op turnen wat ze heel leuk vond, maar meer dan een leuke manier van bewegen is het nooit geworden. Inmiddels heeft het meisje, dat inmiddels een volwassen vrouw geworden is, andere dromen. Ze is getrouwd en moeder van een tweeling van 6 die sinds kort bij SV Groot Meerssen turnt. Nu droomt ze van betekenisvol bezig zijn voor anderen. Dromen die makkelijker werkelijkheid kunnen worden.

Mijn naam is Eefje van Hombergh en ik ben deze dromer. Sinds kort werk ik voor de stichting Make-A-Wish Nederland waar ik de communicatie voor Limburg doe.

Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish niet voor niets. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.  Make-A-Wish Nederland kan dit realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties van bedrijven,  scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de steun van donateurs en partners noodzakelijk om samen het verschil te maken. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsgeld.

wenskind2
wenskind1

En dat ik aan deze stichting een bijdrage kan leveren, voelt als iets dat ertoe doet.

Daarnaast ga ik mijn steentje bijdragen aan de PR voor de finale van het LK Turnen en heb mij aangemeld als vrijwilliger bij de vereniging. En om het een aan het ander te verbinden, heb ik de vereniging bereid gevonden een verbintenis aan te gaan met Make-A-Wish Nederland. Tijdens het LK zal er aandacht zijn voor de stichting met als doel om geld in te zamelen. Geld om het verschil te maken voor kinderen die niet kunnen sporten omdat ze ernstig ziek zijn.

Ik heb jarenlang bij de Efteling gewerkt o.a. op de communicatie-afdeling en daar heb ik geleerd om te blijven geloven. Dromen kunnen werkelijkheid worden. En dat geldt ook voor sporters, mijn meiden die op de balk staan en die bepaalde oefening willen beheersen en de turnsters die in de LK finale staan en hun uiterste best doen voor een goed eindresultaat.

Geloof in jezelf en maak het verschil!

fjk_1150-edit

En toen turnden ze nog lang en gelukkig….

Eefje van Hombergh

Coördinator Communicatie Limburg